Полезни съвети

Как да определите какво е най-доброто оборудване и обзавеждане за вашето студио за красота или фризьорски салон?

Над десет години помагаме обзавеждане за фризьорски салони, козметични и спа центрове, ви предлага няколко професионални съвета.

Направете си план. Запишете на един лист всички услуги, които смятате да предлагате и какво оборудване ще ви е необходимо за това. Помислете как си представяте интериора – супер луксозен, по-скоро уютен, топъл, весел, свежарски шарен? Това до голяма степен ще определи и типа клиенти, които ще идват при вас. След като определите стила, започнете да разглеждате различни модели оборудване и мебели.

Преценете добре с колко пространство разполагате. Може много да харесвате определен модел фризьорски стол или диван за посетители, но ако са твърде големи, те няма да стоят добре в помещението. Ако няма достатъчно пространство между мебелите, дори те да са най-качествените и красиви на света – салонът ви ще изглежда неуютен и запуснат.

На клиента трябва да му е удобно. Много е важно да изберете стол мивка и фризьорски столове, които да са удобни за клиентите ви. Колкото повече ги предразположите да се отпуснат и да се чувстват комфортно, толкова по-добре и за вас и за тях.

На служителите също трябва да им е удобно. Ако вашите служители се чувстват добре, те със сигурност ще работят по-ефективно и ще се държат любезно с клиентите. Затова, когато избирате работните столове за фризьори, козметици и маникюристи, помислете как ще им е най-удобно. Помислете за позите, в които работят. Маникюристките например винаги трябва да се привеждат. Постарайте се да ги улесните максимално.

Избирайте само това, което ви е необходимо в момента. Не купувайте оборудване и мебели, защото ще ви трябват в бъдеще. Дотогава може да излязат нови модели или цените да се променят. Не избързвайте.

Не купувайте мебели и оборудване без гаранция. Инвестирате твърде много пари, за да се отнесете толкова лекомислено към гаранцията.

Нашата фирма е създала и единствения извънгаранционен сервиз в страната. В него се поддържат на склад части за различните марки оборудване.

Фризьорският салон и студиото за красота трябва да са изпипани до последния детайл, за да бъдат доволни вашите клиенти и да се върнат отново. Ако държите на бизнеса си, обмисляйте всичко внимателно. Планирайте добре бюджета си и не пестете пари от важните неща. Ако са направени разумно, вложенията ви със сигурност ще се възвърнат бързо.

Може също да харесате...